МЗС України протестує через візит російського міністра до Криму

МЗС України протестує через візит російського міністра до Криму

Укрінформ
Перебування міністра оборони Російської Федерації Сергія Шойгу в Криму - є відвертим нехтуванням з боку РФ державним суверенітетом України .

Про це йдеться у коментарі МЗС України у зв’язку із перебуванням Шойгу на тимчасово окупованій території АР Крим.

"МЗС України висловлює протест у зв’язку із неузгодженим з українською стороною перебуванням 22 липня  на суверенній території України у її міжнародно визнаних кордонах, яка включає Автономну Республіку Крим та м.Севастополь, міністра оборони Російської Федерації Шойгу. Перебування Шойгу на території Автономної Республіки Крим є відвертим нехтуванням з боку російської влади державним суверенітетом України, свідченням порушення з боку Російської Федерації Статуту ООН, принципів і норм міжнародного права, свідомого ігнорування цією країною своїх міжнародних зобов’язань", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що вся відповідальність за ці та інші порушення покладається на Російську Федерацію як державу-окупанта відповідно до норм міжнародного права, її посадових осіб, а також незаконні «органи кримської влади» та їх представників, які ухвалюють незаконні рішення та вчиняють протиправні дії. Російському зовнішньополітичному відомству надіслано відповідну ноту протесту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-