Сироїд сказала, в чому різниця між Гройсманом і Яценюком

Сироїд сказала, в чому різниця між Гройсманом і Яценюком

Укрінформ
Заступник Голови Верховної Ради України Оксана Сироїд вважає, що порівняно з попереднім уряд Володимира Гройсмана є ефективнішим щодо співпраці з парламентом.

Про це вона заявила в інтерв'ю РБК-Україна. 

"Думаю, всі помітили, що різниця є. Є дві причини, чому уряд Гройсмана ефективніший у співпраці з парламентом. По-перше, тому що Володимир Борисович прийшов з парламенту. Він сам був жертвою, коли уряд ефективно не працював з парламентом. По-друге, попередній досвід пана Гройсмана – це управління великим містом. Він також мав певну відповідальність перед представницьким органом місцевого самоврядування", - сказала Сироїд.

При цьому вона зауважила, що нинішній уряд, як усі попередні, має свої проблеми, і це не вина прем'єра чи когось із міністрів, а те, що він "не сформований командою".

"В уряду є й проблеми. Це не вина цього уряду, це не вина персоналії – прем’єр-міністра чи інших міністрів. Це те, що у нас немає політичної відповідальності уряду, бо він не сформований командою. Це є така збірна солянка. Коли формувався уряд, то кожен намагався впхнути когось свого. І це не прем’єр-міністр стовідсотково формував цей Кабінет міністрів. Об’єктивно він ще не мав можливості сформувати свою команду", - заявила віце-спікер.

Вона вважає, що уряд може ефективно працювати лише тоді, коли прем'єр матиме можливість обирати з ким йому працювати.   

"Коаліційні уряди – це не завжди своя команда. Але прем’єр-міністр повинен мати прерогативу сказати, що "я з тим чоловіком з вашої команди працювати не буду", - зауважила Сироїд.

За її словами, у багатьох європейських країнах формування коаліційного уряду - це часто компромісне рішення, але прем’єр-міністр має "визначальне слово у призначенні того чи іншого міністра".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-