Сироїд про ймовірний розпуск Ради: Наступний склад буде набагато гірший

Сироїд про ймовірний розпуск Ради: Наступний склад буде набагато гірший

Укрінформ
Заступник Голови Верховної Ради України Оксана Сироїд заявляє, що парламент нинішнього скликання є абсолютно дієздатним, і вона не бачить причин для його розпуску.

Про це вона заявила в інтерв'ю РБК-Україна.

"На моє переконання, цей парламент абсолютно працездатний. Він має достатньо ресурсів, щоб приймати рішення. Я не бачу підстав, щоб припиняти його повноваження", - сказала Сироїд.

На її думку, блокування трибуни фракціями "Батьківщина" і Радикальної партії", а також "Опозиційним блоком" є свідченням того, що вони хочуть розпуску парламенту і нових виборів. Крім цього, окремі фракції таким чином хочуть відволікти увагу людей від загрози ухвалення закону про вибори на Донбасі.

"Батьківщина" та "Опозиційний блок" завжди були відверті у своїх вимогах про дострокові парламентські вибори. Я також не виключаю, що це почало відбуватися, щоб відволікти увагу людей від загрозливої ситуації з перспективою ухвалення законопроекту про проведення виборів на окупованих територіях. Ми ж неодноразово спостерігали, коли впускається димова шашка, а за нею не видно реальності", - підкреслила Сироїд.

Відповідаючи на запитання, чи може Президент розпустити парламент восени, віце-спікер висловила сподівання, що керівник держави не піде на такий крок, оскільки це б означало дестабілізацію законодавчого органу в нинішній складній ситуації в Україні.

"Я не мала з ним (Петром Порошенком - ред.) про це особистої дискусії, і мені дуже б не хотілося так думати. Мені дуже б не хотілося думати про те, що глава держави зацікавлений у дестабілізації законодавчого органу в такій ситуації. Я сподіваюся, що здоровий глузд і державний інтерес мають перемагати над банальним бажанням концентрації влади. Тому що піти на дострокові вибори сьогодні для України – це величезний ризик передовсім через те, що ми маємо старий виборчий закон", - сказала Сироїд.

На її думку, за умови застосування чинного виборчого закону наступний склад парламенту буде набагато гірший, аніж сьогоднішній, тому що "мажоритарка буде повністю продана", а рейтинги політичних сил усім відомі.

Іншими причинами, чому не варто проводити дострокові вибори ВР, Сироїд назвала безпекову ситуацію, ситуацію з ЦВК та загрозу, що весь уряд може піти на вибори.

"Ми можемо зайти у вибори і не вийти з них. А також ми не маємо легітимної Центральної виборчої комісії. Четверта причина – турбулентність у виконавчій владі. Тобто увесь уряд піде на вибори. І півроку у нас не буде уряду. Можна нарікати, скільки завгодно, що цей уряд поганий. Але півроку не буде нічого. Буде півроку торгівлі популізмом", - зазначила Сироїд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-