Янукович хоче, аби

Янукович хоче, аби "справу Майдану" розглядали міжнародні суди - адвокат

Укрінформ
Адвокат екс-президента Віктора Януковича стверджує, що більшість проваджень проти його клієнта, в тому числі, по Майдану, призупинені.

Про це Віталій Сердюк заявив в інтерв’ю "Главкому".

"Більшість проваджень проти Януковича, в тому числі, по Майдану, призупинені. Зараз захист активно працює над відновленням розслідування і самостійним збором доказової бази, яка повністю спростовує офіційну позицію слідства", - каже він.

За словами Сердюка, захист також наполягає на якнайшвидшій передачі в суд справи по Майдану, що дозволить Януковичу "відкрито, без цензури, представити всім громадянам України реальну версію подій трагедії, що сталася на Майдані".

"Віктор Федорович має намір ініціювати передачу розслідування справи Майдану в міжнародні судові інстанції", - повідомив він.

Адвокат переконує, що Янукович на сьогоднішній день є для чинної влади "найменш бажаним свідком, у зв'язку з чим говорити про наявність реальних гарантій його безпеки не є можливим".

Він також зазначив, що в останній раз бачив Януковича особисто 11 квітня, "коли відбирав у Віктора Федоровича пояснення у справі "Беркута".

Нагадаємо, Міністерство юстиції України направило запит до Мін’юсту РФ щодо надання міжнародної правової допомоги для організації допиту в якості свідків колишнього президента Віктора Януковича та екс-командувача внутрішніми військами Станіслава Шуляка. Допитати їх хочуть у справі щодо розстрілу колишніми бійцями "Беркуту" активістів на Інститутській 20 лютого 2014 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-