МВС про безпеку ходи УПЦ МП: У разі потреби використаємо непопулярні методи

МВС про безпеку ходи УПЦ МП: У разі потреби використаємо непопулярні методи

Укрінформ
Для охорони публічної безпеки і порядку під час хресної ходи створять координаційну раду, до неї увійдуть представники правоохоронних органів - МВС, поліції, Нацгвардії, СБУ, прокуратури. 

Про це йшлося на міжвідомчій нараді сьогодні, 20 липня, повідомляє Департамент комунікації Національної поліції України.

«Ми не допустимо жодної каплі крові, але, у разі потреби - будемо використовувати і непопулярні методи», - підкреслив заступник глави МВС України Сергій Яровий.

За словами глави Служби безпеки України Василя Грицака, є дані, що хода може бути використана антиукраїнськими силами для дестабілізації ситуації в країні.

«Немає жодних претензій до віруючих. Ми поважаємо їх вибір. Але до СБУ надходить інформація з різних джерел про присутніх серед віруючих провокаторів. Тому відповідальність за безпеку хресної ходи безумовно також мають нести організатори цього заходу», - наголосив Грицак.

 Глава Національної поліції України Хатія Деканоідзе зазначила, завданням усіх правоохоронців є забезпечення безпеки учасників ходи.

«Ми над цим працюємо дуже давно. Ситуація у нас неспокійна і ми не виключаємо, що хтось буде використовувати цю ситуацію для провокації. Ми повинні розуміти, що будь-яка ситуація може бути використана нашими ворогами. Я хочу попрохати всіх бути відповідальними. Щоб громадськість та духовенство не допустили провокацій в нашій столиці», - зазначила Хатія Деканоідзе.

Вона також додала, що правоохоронці планують посилити заходи безпеки у місцях проведення хресної ходи. Зокрема, йдеться про проведення у разі необхідності поверхневого огляду, доступ громадян через рамки металошукачів тощо.

Як повідомляв Укрінформ, предстоятель УПЦ Московського патріархату Онуфрій 27 червня оголосив про Хресну ходу. Так, 3 липня одна колона вирушила до Києва зі Святогірської Лаври на Донеччині, а 9 липня інша - з Почаївської Лаври на Тернопільщині.

Зустрітися обидві колони планують на Володимирській гірці в Києві 27 липня. Звідти віряни разом пройдуть до Києво-Печерської Лаври. Акція приурочена до чергової річниці Хрещення України-Руси. Очікувана кількість учасників, за даними УПЦ МП, близько 20 тисяч.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-