Гройсман – Туску: Україна виконала всі умови для

Гройсман – Туску: Україна виконала всі умови для "безвізу"

Укрінформ
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман і президент Європейської Ради Дональд Туск обговорили у Брюсселі першочергові питання порядку денного Україна-ЄС.

Про це інформує Урядовий портал.

Гройсман закликав Туска долучитися до ухвалення рішень щодо найшвидшого запровадження безвізового режиму для українців, завершення ратифікації Угоди про асоціацію, а також підписання Угоди про спільний авіаційний простір між Україною та ЄС.

"Україна виконала усі необхідні критерії для лібералізації візового режиму", - наголосив Прем’єр.

У центрі уваги переговорів сторін була ситуація на Донбасі та реалізація Мінських домовленостей. Гройсман поінформував про заходи щодо виконання Києвом своїх політичних зобов’язань.

У цьому контексті глава уряду подякував за ухвалення 1 липня рішення ЄС щодо продовження до 31 січня 2017 року економічних санкцій щодо Російської Федерації: "Санкції проти Росії – ефективні. Вони мають діяти до повного виконання Російською Федерацію зобов’язань, передбачених Мінськими домовленостями".

Дональд Туск, у свою чергу, запевнив у повній підтримці керівництвом інституцій ЄС України на шляху реформ та високо оцінив роботу українського уряду у його перші 100 днів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-