Геращенко про обмін заручників: бойовики вимагають видати людей, яких не існує

Геращенко про обмін заручників: бойовики вимагають видати людей, яких не існує

Укрінформ
Представники окремих районів Донецької області (ОРДО) відкинули пропозиції української сторони щодо обміну заручників за схемою "25 на 50" і вимагають обміну у форматі "всіх на всіх".

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила у вівторок представник України у гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко.

"Зранку від ОБСЄ отримала листа, в якому міститься відповідь ОРДО і їх так званого "уповноваженого" щодо всіх наших пропозицій по звільненню заручників. ОРДО пише, що у відповідь на пропозицію української сторони по звільненню 25 заручників, готовності передати їм 50 людей, яких вони ж запитували, у відповідь на всі наші пропозиції передати їм 8 "саперів", аби звільнити наших заручників, вони відмовляються.... І трєбуют всіх-на-всіх... При цьому подають нам фантасмагорічний список з 600 людей, половини з якого просто не існує, ми не знаємо, хто це і де ці люди", - зазначила Геращенко.

Вона додала, що "на всі заклики до логіки, гуманізму, реалістичності, бо ж ми готові на поступки, але потрібно шукати людей, і потім шукати компроміси, а не мучити всіх нереалістичними неіснуючими списками - бачимо відмову". 

"Це і є тероризм. І всі причетні до такого знущання над українськими заручниками - справжні сомалійські пірати з георгіївськими стрічками", - зазначила вона. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-