Європейські демократи підтримали Україну в зближенні з ЄС

Європейські демократи підтримали Україну в зближенні з ЄС

Укрінформ
Президент Петро Порошенко зустрівся з делегацією Альянсу лібералів та демократів за Європу (ALDE) на чолі з Гансом Ван Бааленом та Пєтрасом Ауштрявічусом.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

«Президент поінформував депутатів Європарламенту про ситуацію на Донбасі та підкреслив, що Росія та підтримувані нею бойовики не виконують безпекові положення Мінських угод, що не дає можливості перейти до політичного процесу. Президент також наголосив на необхідності координації дій для деокупації Криму та припинення порушення прав українців на півострові», - йдеться у повідомленні

Порошенко високо оцінив незмінну підтримку ALDE територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України та жорстку позицію щодо засудження російської агресії та незаконної анексії Росією Криму.

«Зараз моя країна переживає одні з найскладніших часів у своїй історії, але ми віримо, що разом зможемо зупинити агресора та звільнити українські території, провести реформи та імплементувати Угоду про асоціацію», - зазначив Глава держави.

Під час зустрічі сторони також наголосили на необхідності активізації спільних зусиль щодо протидії російській пропаганді як в Україні, так і в Європейському Союзі а євродепутати запевнили у готовності максимально пришвидшити роботу щодо схвалення рішення про запровадження ЄС безвізового режиму для громадян України восени цього року.

«Україна виконала свою частину зобов’язань. Тепер черга ЄС дотриматись власних зобов’язань», - наголосив Пєтрас Ауштрявічус.

При цьому Глава держави закликав депутатів Європарламенту сприяти якнайшвидшому завершенню ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС у контексті результатів консультативного референдуму в Нідерландах.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-