Парубій каже, що восени будуть проблеми через відсутність «спецконфіскації»

Парубій каже, що восени будуть проблеми через відсутність «спецконфіскації»

Укрінформ
Ухвалити законопроект про спецконфіскацію активів завадили саме політичні дискусії, а не наявність у документі корупційних складових.

Про це під час підсумкової прес-конференції заявив Голова Верховної Ради Андрій Парубій, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

"Я впевнений, що швидше політичні дискусії, а не корупційні ризики призвели до того, що законопроект навіть не був включений у порядок денний", - зазначив спікер.

Він нагадав, що кілька разів протягом останнього пленарного тижня ставив на розгляд питання про включення до порядку денного відповідного законопроекту, але жодного разу пропозиція не набрала необхідної кількості голосів. Водночас Парубій зауважив, що цим він не порушив Регламент, оскільки не має обмежень для голосування пропозиції про включення проекту закону до порядку денного.

Голова ВР наголосив, що відсутність спеціального закону, який дозволив би проводити спецконфіскацію активів до моменту винесення рішення суду, був спрямований саме на повернення до держбюджету грошей Віктора Януковича та осіб з його близького оточення, заарештованих наразі на рахунках банківських установ багатьох країн світу.

На його переконання, неухвалення закону про спецконфіскацію "матиме погані наслідки для української економіки на осінь". Ці гроші мали б піти на потреби української армії та соціально незахищених верств населення, додав Парубій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-