"Опора" заявляє про вплив протиправної "благодійності" на результат виборів

Укрінформ
Зафіксована спостерігачами у переддень голосування на проміжних виборах у парламент активізація "благодійної" активності частини кандидатів могла суттєво вплинути на результати волевиявлення.

Про це на прес-конференції у понеділок заявив аналітик Громадянської мережі "Опора" Олександр Клюжев, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Спостерігачі "Опори" звернули увагу на активізацію діяльності щодо благодійної, соціальної або навіть грошової допомоги частини кандидатів безпосередньо перед днем голосування. За висновками наших спостерігачів, ця активність кандидатів, яка мала протиправний характер, могла суттєво або значно вплинути на результати волевиявлення громадян на проміжних виборах народних депутатів України", - сказав Клюжев.

Він додав, що спостерігачі "Опори" відзначають певний прогрес правоохоронних органів щодо документування порушень, які фіксувалися на виборах у семи одномандатних виборчих округах.

"Водночас змушені констатувати, що ця активність правоохоронних органів не змогла зупинити діяльність кандидатів щодо реалізації різноманітних технологій, пов'язаних із підкупом виборців", - зазначив аналітик.

За словами Клюжева, спостерігачі "Опори" зафіксували погіршення стандартів адміністрування виборів і проведення виборчої кампанії порівняно з попередніми роками, що пов'язано з масовим застосування різноманітних технологій матеріального мотивування виборців.

"Частина цих технологій мала недобросовісний характер, частина з них мали відношення до порушення положень Кримінального кодексу і законодавства про вибори народних депутатів України", - зазначив аналітик.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-