Канадська опозиція закликає продовжити військову місію в Україні

Канадська опозиція закликає продовжити військову місію в Україні

Укрінформ
Чинна канадська влада повинна продовжувати потужну підтримку України, розпочату попереднім урядом.

Таку думку висловив тіньовий міністр оборони Канади Джеймс Безан, передає кореспондент Укрінформу.

«Прем’єр-міністру Трюдо слід продовжувати потужну спадщину підтримки Україну, яку залишив для нього попередній уряд, та взяти зобов’язання підтримувати наших союзників усіма доступними Канаді методами», - сказав Безан.

Зокрема, Канаді варто продовжити військову тренувальну місію в Україні понад початково визначений березень 2017 року. «Джастін Трюдо має розпочати зі схвалення запиту президента Порошенка щодо продовження канадської тренувальної місії в Україні», - зазначив тіньовий міністр оборони.

На його переконання, наступним кроком має стати схвалення Канадою так званого «списку Магнітського», який дозволить накласти санкції на порушників прав людини в Росії та інших країнах.

Нагадаємо: з минулого року в Україні перебуває близько 200 канадських військових інструкторів, які навчають українських військовослужбовців навичкам сучасного бою. Мандат цієї місії завершується 31 березня 2017 року, тому під час візиту прем’єр-міністра Канади Джастіна Трюдо до України, Петро Порошенко звернувся до нього із запитом про продовження терміну перебування канадських військових в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-