Комітет виборців констатує аномально низьку явку на деяких округах

Комітет виборців констатує аномально низьку явку на деяких округах

Укрінформ
Комітет виборців України відзначає аномально низьку явку виборців на деяких округах, зокрема, на Херсонщині.

Про це розповів у неділю на брифінгу в Укрінформі після завершення голосування на проміжних виборах до Верховної Ради у 7 округах директор КВУ Олексій Кошель, передає кореспондент агентства.

"Ми спостерігали аномально низьку явку по низці округів. Зокрема, була аномально низькою явка на Херсонщині. Станом на ранок вона відрізнялася в кілька разів, ніж явка в інших округах",- підкреслив Кошель.

За його словами, причиною такої низької явки є, насамперед, "технологія мінування виборчих дільниць".

"16 дільниць "заміновано" - достатньо для того, щоб паралізувати їх роботу, щоб громадяни не мали стимулу, або мали антистимул для того, щоб піти на виборчі дільниці", - сказав директор КВУ.

Він підкреслив, що Комітет виборців розглядає цю технологію "виключно як технологію часткового зриву голосування".

"Ймовірно, ця технологія спрямована на одну електоральну групу - людей літнього віку, які ходять голосувати вранці", - зауважив Кошель.

Втім у другій половині дня, за його словами, явка виборців зросла, і це добре.

"Ми чекаємо остаточних даних ЦВК, бо у другій половині дня явка зросла - 24,5%. Це явка в межах норми, бо традиційно на проміжних виборах явка відрізняється від загальнонаціональних виборів. Вона завжди була в межах 20-25%", - додав директор КВУ.

Як повідомляв Укрінформ, довибори проходили в семи одномандатних округах: №№ 23 (Волинська обл.), 27 (Дніпропетровська обл.), 85 (Івано-Франківська обл.), 114 (Луганська обл.), 151 (Полтавська обл.), 183 (Херсонська обл.), 206 (Чернігівська обл.).

Голосування проходило на 1142 дільницях у 7 областях. До Верховної Ради балотувався 371 кандидат. 85 із них висунуто політичними партіями, а 286 – шляхом самовисування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-