Президент підписав закон про фінансову реструктуризацію

Президент підписав закон про фінансову реструктуризацію

Укрінформ
Президент Петро Порошенко підписав закон "Про фінансову реструктуризацію", який Верховна Рада ухвалила у 14 червня.

Про це свідчать дані сайту парламенту.

"Повернуто з підписом від Президента", - зазначається на сторінці документа.

Закон було ухвалено 14 червня, 1 липня його підписав Голова Верховної Ради України Андрій Парубій і направив на підпис главі держави.

Закон України «Про фінансову реструктуризацію» визначає умови та порядок проведення процедури добровільної фінансової реструктуризації боржника.

Документом, зокрема, визначено умови участі боржника та кредиторів у процедурі фінансової реструктуризації, а також участь Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та державних банків у такій процедурі, засади співробітництва між кредиторами під час проведення процедури фінансової реструктуризації, зобов'язання боржника щодо надання інформації та проведення огляду його господарської діяльності та ін.

Зокрема, встановлено, що «процедура фінансової реструктуризації застосовується до реструктуризації господарської діяльності та активів боржника, у тому числі тих, що розміщені за межами території України, і до грошового зобов’язання боржника, включаючи таке, що виникло на підставі договорів, які регулюються іноземним законодавством».

Водночас передбачено, що Фонд гарантування вкладів фізичних осіб, державні банки та банки за участю держави підписують рамковий договір і мають право брати участь у процедурах фінансової реструктуризації боржників, у тому числі затверджувати план реструктуризації, підписувати договір про відстрочку, здійснювати реструктуризацію своїх вимог та грошового зобов’язання боржника у спосіб, передбачений цим законом. Це, зокрема, може передбачати зміну валюти виконання зобов’язання, зміну розміру процентних ставок (у тому числі встановлення їх на рівні, нижчому від собівартості залучення коштів банками, зокрема державними банками та банками за участю держави), повне зупинення нарахування процентів, часткове прощення боргу та інші заходи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-