Луценко восени спитає з прокурорів Волині за бурштин і контрабанду

Луценко восени спитає з прокурорів Волині за бурштин і контрабанду

Укрінформ
Генеральний прокурор України Юрій Луценко восени перевірить, як новий прокурор Волинської області виконав його завдання припинити кришування правоохоронними і державними органами незаконного видобутку бурштину.

Про це він заявив у суботу під час представлення нового прокурора Волинської області Максима Киричука, повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган на своїй сторінці у Фейсбук.

"Прокурори призначаються не за гроші і не назавжди. Усі прокурори призначаються до кінця вересня, коли я звірю годинники по виконанню завдань", - цитує Луценка його прес-секретар.

Зокрема, генеральний прокурор поставив  працівникам Волинської прокуратури завдання припинити кришування правоохоронними і державними органами незаконного видобутку бурштину та навести порядок на митниці.

«Завдання перше: припинити кришування правоохоронними і державними органами незаконного видобутку бурштину. Звертаю увагу - хапати помпи немає ніякого сенсу. Скільки б не вилучали помп, стільки і буде нових. У цих людей немає іншого заробітку. Верховна Рада і Кабінет міністрів мають прийняти законне рішення по видобутку бурштину. Обласна рада прийняла вже кілька рішень з цього приводу, хоча і сумнівної якості. Забудьте про бурштиновий бізнес для себе і дайте оцінку тим, хто цим займається», - заявив Луценко.

Другим завданням генпрокурор назвав боротьбу із обігом незаконних товарів без акцизних марок, а також контрабандою таких товарів, оскільки, за його словами, "Волинська митниця корумпує не тільки Волинь, а й всю Україну".

Третім завданням для обласного прокурора Луценко назвав очищення колективу.

«Ми маємо довести, що можемо змінити ситуацію, не змінюючи владу в країні. Ми не готові терпіти злидні, зрозумілі з точки зору економічної ситуації в країні, в той момент, коли державні органі «жиріють» на очах», - наголосив генеральний прокурор.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-