ГПУ поки не має підтвердження затримання сина Черновецького

ГПУ поки не має підтвердження затримання сина Черновецького

Укрінформ
Генпрокуратура поки не має офіційної інформації про затримання Степана Черновецького в Іспанії.

Про це заявив генпрокурор Юрій Луценко, цитує його у Фейсбуці прес-секретар Лариса Сарган.

"Наразі у нас немає офіційної інформації. Ми направили інформаційний запит в прокуратуру Іспанії і вони нам її нададуть. Як правило, це потребує не менше місяця", - зазначив він.

"Є декілька старих, в основному закритих справ щодо діяльності пана Черновецького-старшого на посаді міського голови Києва, які зараз активізовуються. І в наступний понеділок я заслухаю службовий рапорт новопризначеного прокурора міста Києва про стан старих, як здавалося, забутих справ. Сподіваюся, що не лише іспанська, а й українська феміда скаже своє слово", - додав Луценко.

Іспанські ЗМІ повідомляли, що в Іспанії було затримано 11 осіб, підозрюваних у відмиванні грошей. Серед них - син екс-мера Києва Леоніда Черновецького.

Пізніше представник департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ Ореста Старак уточнила, що було затримано чотирьох громадян України за підозрою в належності до діяльності злочинного угрупування, відмиванні грошей та підробці документів. За її словами, справа перебуває під грифом "секретно" й незабаром буде передана до суду в Барселоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-