Справа ОПЗ:

Справа ОПЗ: "чиновнику з великим апетитом" відмовили у відводі "судді-хабарника"

Укрінформ
Солом'янський районний суд Києва, який розглядає клопотання НАБУ і САП про обрання запобіжного заходу щодо першого заступника голови Наглядової ради "Нафтогазу" Сергія Переломи, підозрюваного в розтраті коштів Одеського припортового заводу, відмовив його адвокату у відводі судді Андрія Макухи.

Таке рішення в п'ятницю оголосив суддя Сергій Коробенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Заяву про відвід судді Макухи залишити без задоволення", - сказав він.

Відтак справу продовжить розглядати суддя Макуха, наразі судове засідання ще не розпочалося.

Як повідомляв Укрінформ, адвокат Переломи аргументувала своє клопотання про відвід судді Макухи тим, що проти нього буцімто порушено два кримінальних провадження, одне з яких за підозрою в отриманні хабара, а друге - за винесення завідомо неправомірного рішення. Окрім того, за словами Тетяни Корінь, у Верховній Рід зареєстровано проект постанови про звільнення судді Макухи за порушення присяги.

Солом'янський суд Києва 15 липня о 13 год. розпочав розгляд клопотання детективів Національного антикорупційного бюро і прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про обрання запобіжного заходу для першого заступника голови Наглядової ради "Нафтогазу" Сергія Переломи.

14 липня НАБУ повідомило, що за підозрою в розтраті коштів Одеського припортового заводу затримані топ-чиновник "Нафтогазу" Сергій Перелома та перший заступник директора ОПЗ Микола Щуриков.

Посадовців затримано в порядку, визначеному у статті 208 КПК України як підозрюваних в організації корупційної схеми із розтрати коштів в особливо великих розмірах під час закупівлі газу для потреб Одеського припортового заводу на користь приватних інтересів (ч.5 ст. 191 КК України - "Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем").

САП просить суд про обрання запобіжного заходу для Переломи та Щурикова у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у 205 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-