Керрі заговорив про шанс на мир на Донбасі після зустрічі з Путіним

Керрі заговорив про шанс на мир на Донбасі після зустрічі з Путіним

Укрінформ
Держсекретар США Джон Керрі за підсумками переговорів з президентом РФ Володимиром Путіним вважає, що є шанси на врегулювання конфлікту на Донбасі.

Про це Керрі заявив в п'ятницю на переговорах з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим, повідомляє "Українська правда".

"Ми провели продуктивні переговори з президентом Путіним…. Але нам ще слід виконати багато домашньої роботи, і я думаю, що є всі можливості, щоб забезпечити реальне врегулювання (ситуації в Україні – ред.)", - сказав Держсекретар.

Тим не менш, за словами Керрі, між Москвою і Вашингтоном залишаються деякі невирішені питання, але він висловив сподівання, що в ході сьогоднішніх переговорах вони будуть усунуті.

Він також повідомив, що його вчорашня розмова з Путіним була "надзвичайно прямою і відвертою".

У свою чергу в Кремлі відзначили, що залишається низка невирішених питань.

"Розмова була продовженням спілкування, яке досить конструктивне, відверте та деталізоване. Разом з тим, поки залишається багато питань, пов'язаних з реальною взаємодією в ході виконання операції в Сирії", - сказав прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

На питання журналістів, чи було досягнуто за підсумками зустрічі якийсь прогрес щодо зближення позицій Москви і Вашингтона щодо сирійської проблеми, Пєсков відповів: "Я все сказав, що хотів по цій темі. Сьогодні буде основний день (в переговорах Керрі в Москві) і головні оцінки прозвучать на переговорах міністра Лаврова і Держсекретаря США".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-