У Комітеті виборців сказали, як побороти

У Комітеті виборців сказали, як побороти "гречкосійство"

Укрінформ
Генеральний директор Комітету виборців України Олексій Кошель назвав причиною підкупу на проміжних виборах 17 липня мажоритарну складову, недосконалість відповідного законодавства та низький рівень політичної культури у багатьох суб'єктів виборчого процесу.

Про це він заявив на прес-конференції у Чернігові, передає прес-служба КВУ. 

За словами глави КВУ, для боротьби із підкупом Верховна Рада має внести низку змін до виборчого законодавства, зокрема скасувати мажоритарну складову та усунути недоліки визначення поняття підкупу. 

"По-перше - провести повноцінну виборчу реформу та відмовитися від мажоритарної складової на парламентських виборах. По-друге - узгодити поняття підкупу виборців у Кримінальному кодексі та законі "Про вибори народних депутатів України". Зараз визначення підкупу у цих законах відрізняються, що не сприяє їх належному застосуванню", - наголосив Кошель.

По-третє, важливо чітко визначити саме поняття підкупу, що дасть можливість  правоохоронним органам порушувати кримінальні справи. Для цього, до прикладу, потрібно передбачити, що підкупом є, в тому числі, надання виборцю неправомірної вигоди благодійними фондами, громадськими організаціями, які мають назви, співзвучні з назвами суб'єктів виборчого процесу.

За даними КВУ, випадки непрямого підкупу виборців зафіксовані в усіх семи мажоритарних округах на проміжних виборах 17 липня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-