У КВУ розповіли про новації у підкупі виборців: від Ляшка роздають вила

У КВУ розповіли про новації у підкупі виборців: від Ляшка роздають вила

Укрінформ
Підкуп виборців залишається ключовою проблемою на проміжних виборах в усіх семи мажоритарних округах. 

Про це 14 липня під час прес-конференції у Чернігові заявив генеральний директор Комітету виборців України Олексій Кошель. 

"Випадки непрямого підкупу виборців зафіксовані в усіх без винятку округах", - сказав Кошель.

За його словами, у 206-му окрузі на Чернігівщині від імені кандидата виборцям роздають енергозберігаючі електролампочки; у 23-му окрузі на Волині – путівки в табір відпочинку для дітей; у 183-му окрузі на Херсонщині – вила від кандидата від Радикальної партії Ляшка. Завдяки одному з кандидатів мешканці 85-го округу на Івано-Франківщині можуть безкоштовно відвідати відомий гірськолижний курорт, а мешканці 151-го округу на Полтавщині – відремонтувати пошкоджені після буревію будинки.

"Окремі кандидати підкуповували виборців за вже перевіреними раніше технологіями. До прикладу, як і на місцевих виборах 2015 року, від імені кандидата Загіда Краснова у Дніпрі в межах виборчого округу соціальні автобуси перевозять мешканців за 1 грн", - розповів керівник КВУ.

Як повідомив Кошель, низка кандидатів у народні депутати намагаються легалізувати підкуп виборців, зокрема, публічно заявляли про те, що товари, які вони роздавали виборцям, були закуплені з виборчих фондів за ціною меншою, аніж законодавчі обмеження на вартість агітпродукції - 43 грн 50 копійок. 

За такими схемами близько 15 тисяч чернігівчан вже економлять електроенергію завдяки "лампочкам від кандидата", а виборці Херсонщини користуються новим сільгоспреманентом, який є символом однієї з партій. Однак фактично – це є замінником традиційної "гречки", а за такі дії кандидати мають притягуватися до відповідальності", – наголосив глава КВУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-