Козаченко каже, що у ДФС кожний пятий -

Козаченко каже, що у ДФС кожний пятий - "недолюстрований"

Укрінформ
Державна фіскальна служба (ДФС) України і досі на більш як 20% складається з осіб, які підпадають під Закон про люстрацію.

Про це заявила помічник міністра юстиції України Тетяна Козаченко на брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

"Майнова перевірка суддів саме в межах люстраційного закону повністю була нівельована. Цей критерій не спрацював узагалі. Судді повинні були перевірятися з грудня 2014 року по грудень 2015-го. Судді Верховного суду - 46 осіб - всі без проблем пройшли майнову перевірку. Бо фактично інструменти при проходженні перевірки були в руках ДФС. Тієї ДФС, яка досі не оновилася і там досі залишаються більше 20% осіб, які підпадають під люстрацію найвищих посадових осіб", - сказала  Козаченко.

Вона додала, що ці особи скористалися рішенням судів, які фактично їх повернули знову на посаду.

"Наприклад, у Дніпропетровську податкову очолює стовідсотково люстраційна особа. В столиці України очолює стовідсотково люстраційна особа. Вони мають відповідні рішення суду, що на них взагалі не розповсюджується люстрація. І це є відповідь, чому в межах люстрації ми не зможемо зараз люструвати саме за майновим критерієм", - зазначила Козаченко.

За її словами, люстрація не вирішує проблем відповідальності і очищення влади. Це винятковий, дуже тимчасовий механізм держави для того, щоб просто усунути з посад за конкретними об'єктивними критеріями відповідний рівень посадовців.

"У деяких випадках ці критерії спрацювали на 95%. І в цій частині Закон про люстрацію виконав величезну місію, бо завдяки цьому фактично весь керівний штат Опоблоку не може повернутися на державні посади. Більш ніж 95% керівного складу прокуратури, областей, міністерств, центральних органів виконавчої влади не можуть повернутися зараз у державну владу і бути навіть простими патрульними поліцейськими. Це означає, що є можливість ротації кадрів, але треба дивитися зараз за якістю нових кадрових призначень", - застерегла Козаченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-