Ситник каже, що Кулика

Ситник каже, що Кулика "впихнули" в групу по Курченку, щоб "навести красу"

Укрінформ
Залученням до розслідування у важливих кримінальних провадженнях у «справі Курченка» військового прокурора сил АТО Костянтина Кулика займалося керівництво Генпрокуратури, хоча підозру Кулику було оголошено ще до того. 

Про це сказав директор Національного антикорупційного бюро України (НАБУ)  Артем Ситник під час брифінгу в четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Керівництво Генеральної прокуратури України (має відношення до залучення Кулика до справи Курченка - ред.). Постанова знаходиться в матеріалах справи", - сказав Ситник.  

Він також додав, що Кулика залучили до резонансного розслідування у «справі Курченка» вже після оголошення йому підозри. Через це Ситник наголосив, що провадження проти Кулика не пов'язане з розслідуванням резонансної справи Курченка.  

"Питання про оголошення підозри було вирішено до того, як його (Кулика - ред.) "впихнули" в групу по Курченку. А включення у групу, наведення краси, як це було сказано, це все реалізація сценарію із включення, для того щоб у подальшому робити вигляд роботи, щоб приховати ухилення від явки. Справа була порушена 23 грудня, докази були зібрані, і в квітні вона вийшла на підозру. Всі ці заяви (про зв'язок підозри Кулику і розслідування справи Курченка - ред.) я сприймаю так: після того, як стало відомо, що буде оголошено про підозру, приймається термінове рішення про те, що треба включити якусь резонансну справу, там де 12 прокурорів, окрім нього, але без нього ця справа не обійдеться, бо він герой. В подальшому все підводиться під те, що наше провадження пов'язане з розслідуванням резонансної справи. Ще раз хочу акцентувати: ні, підозра була складена ще до цього", - зазначив Ситник. 

Як повідомлялося, детективи НАБУ розслідують кримінальне провадження за ч. 2 ст. 368-2 КК України "Незаконне збагачення" - за фактом отримання прокурором сил АТО генеральної прокуратури України Куликом у власність активів у значному розмірі, законність набуття яких не підтверджена доказами. З'ясувалося, що протягом 2011 - 2016 років Кулик отримав у власність низку цінних об'єктів нерухомого майна та автомобілів, вартість яких значно перевищувала його офіційний дохід, право власності оформлене в основному на близьких осіб. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-