Документ про розведення сил на Донбасі планують підписати 14 липня - ОБСЄ

Документ про розведення сил на Донбасі планують підписати 14 липня - ОБСЄ

Оновлено
Укрінформ
Документ про розведення сил на трьох ділянках збройного конфлікту на Донбасі планують підписати 14 липня.

Про це заявив спеціальний представник ОБСЄ в Тристоронньої контактної групи Мартін Сайдік за підсумками переговорів у Мінську, передає БІЛТА.

"Сьогодні відбулися зустрічі всіх чотирьох робочих груп. Учасники робочої групи з безпеки продовжили розгляд основних питань про принципи розведення сил. Ця робоча група ще продовжить свою роботу сьогодні ввечері і, можливо, завтра. Її керівник сподівається підготувати для підписання тристоронньої контактною групою документ за трьома ділянкам. Ми плануємо підписання документа завтра в форматі відеоконференції", - повідомив він.

При цьому Сайдік зазначив, що "в останні дні з'явилися певні труднощі в практичній підготовці рекомендацій щодо розведення сил, так як фахівцям напередодні відмовили у відвідуванні ділянок, де планується розведення сил".

Представник ОБСЄ з жалем зазначив, що стан справ на лінії зіткнення не такий гарний, як хотілося б. "Керівник групи з питань безпеки зазначив, що число жертв серед цивільного населення збільшується. Я вважаю, що це дуже сумно, і закликаю сторони не допускати такого розвитку подій надалі", - додав Сайдік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-