Допомога НАТО Україні: у Полторака назвали п’ять стратегічних цілей

Допомога НАТО Україні: у Полторака назвали п’ять стратегічних цілей

Укрінформ
Комплексний пакет допомоги НАТО Україні дозволяє використовувати потенціал союзників майже по кожному із напрямів діяльності українського сектору оборони.

Про це під час брифінгу зазначив директор департаменту воєнної політики, стратегічного планування та міжнародного співробітництва Міністерства оборони Анатолій Петренко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"5 стратегічних цілей: створення об'єднаної системи керівництва силами оборони; друга - ефективна політика планування та застосування ресурсів; розвиток спроможності, що означає боєздатні частини з'єднання, які будуть за єдиним замислом відповідно до кращих стандартів застосовані для виконання національних завдань; об'єднана логістика та система медичного забезпечення; професіоналізація Збройних сил і створення необхідних військових резервів", - уточнив  Петренко.

Він зазначив, що за результатами саміту НАТО у Варшаві було схвалено комплексний пакет допомоги Альянсу Україні, зокрема це 13 галузей співпраці для військових та 40 цільових напрямів, які, за словами Петренка, дозволяють вирішувати складні завдання, що стосуються обороноздатності, поточних оперативних потреб, зміцнення оборонного потенціалу та проведення реформ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-