Холодницький пояснив, чому Онищенко досі не в розшуку

Холодницький пояснив, чому Онищенко досі не в розшуку

Укрінформ
Підозра щодо депутата Олександра Онищенка, якого звинувачують у махінаціях з продажем газу "Укргазвидобування", досі не підписана, що унеможливлює оголошення його у розшук.

Про це "Українській правді" повідомив голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

"Я передав генпрокурору в руки підозру по Онищенку в той день, коли парламент прийняв по ньому рішення (5 липня 2016 року). Поки ми добросовісно чекаємо, коли вона буде підписана і нам надійде", - сказав він.

На питання про те, в чому може бути затримка, Холодницький пояснив: "Я так розумію, що ще юридичний відділ Генпрокуратури має вивчити цю підозру".

За його словами, лише після того, як підозра буде підписана, Онищенко отримає статус підозрюваного, а отже тоді щодо нього можна буде діяти в рамках КПК, в тому числі оголошувати у розшук.

Раніше правоохоронці заявляли, що Онищенко перебуває в Росії. Сам Онищенко наполягав, що готувався до Олімпійських ігор в Європі, хоча пізніше визнав, що після зняття з нього недоторканності і надання згоди на його арешт він не зможе брати участь у змаганнях.

5 липня генпрокурор Юрій Луценко демонстрував журналістам повідомлення про підозру Онищенку і обіцяв, що "найближчим часом воно буде підписано в рамках закону".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-