Гройсман запустив роботу над угодою про ЗВТ з Канадою

Гройсман запустив роботу над угодою про ЗВТ з Канадою

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручив розпочати роботу над підготовкою до негайного впровадження угоди про вільну торгівлю з Канадою після її ратифікації Верховною Радою.

Про це він заявив у ході засідання Кабінету міністрів у середу, повідомляє Урядовий портал.

"Хочу закликати сьогодні усіх міністрів, щоби ми негайно розпочали роботу щодо підготовки впровадження в дію угоди про зону вільної торгівлі з Канадою", - заявив Гройсман.

Прем'єр-міністр доручив першому віце-прем'єр-міністру - міністру економічного розвитку і торгівлі України Степану Кубіву скоординувати роботу міністерств і відомств у цьому питанні.

Він нагадав, що на початку цього тижня під час візиту прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо до України було підписано угоду про зону вільної торгівлі України з Канадою, що дає можливість виходу на ринок, який має обсяг 500 млрд доларів.

"500 млрд доларів ринок може бути використаний українським бізнесом, виробниками, завдячуючи тому, що ця угода була підписана", - зазначив Гройсман.

Голова уряду зауважив, що угода має бути ратифікована Верховною Радою України.

Це перша угода про зону вільної торгівлі, укладена Україною після угоди з Європейським Союзом, зазначив він.

Гройсман також підкреслив необхідність налагодження діалогу з канадським бізнесом щодо залучення інвестицій в Україну. Так, 20-21 червня в Торонто відбувся канадсько-український бізнес-форум, де були налагоджені контакти між бізнесом, нагадав він.

Голова уряду зазначив, що мав предметну розмову із Прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо щодо можливих сфер взаємодії. За його словами, Україна і Канада мають багато напрямів, які можуть бути розвинені, серед них - літакобудівництво, залізничне господарство, аграрна галузь, ІТ-сектор, фармацевтичний ринок.

У цьому контексті Гройсман наголосив, що Державна фіскальна служба України, митна служба та інші контролюючі структури мають негайно перейти до ревізії усіх процедур для того, щоб забезпечити комфортне здійснення імпорту і експорту в умовах збільшення товарообігу між країнами.

Прем'єр-міністр також підкреслив важливість забезпечення роботи торговельних представництв за кордоном. "Ми маємо там продавати українську продукцію, і валюту направляти на розвиток національної економіки", - зазначив він.

Він подякував першому віце-прем'єр-міністру - міністру економічного розвитку і торгівлі Степану Кубіву, команді Міністерства економічного розвитку і торгівлі, попередньому уряду та іншим працівникам за роботу над підготовкою до підписання Угоди про вільну торгівлю із Канадою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-