Василишина сьогодні можуть відпустити додому - прокуратура Києва

Василишина сьогодні можуть відпустити додому - прокуратура Києва

Укрінформ
Заступника міністра охорони здоров'я України Романа Василишина, якого підозрюють у хабарництві, сьогодні можуть звільнити з-під варти, оскільки за нього внесено заставу.

Про це Укрінформу повідомила прес-секретар прокуратури Києва Надія Максимець.

"Василишин перебував у Лук'янівському СІЗО, але у нас є інформація, що найближчим часом, можливо, в даний час (станом на 18 год. - ред.), бо я ще не отримала офіційного підтвердження, він може бути звільнений з-під варти у зв'язку із внесенням застави", - сказала вона.

Максимець також поінформувала, що суд завтра розгляне клопотання прокуратури про відсторонення від посади заступника міністра охорони здоров'я у зв'язку із заявою сторони захисту Василишина про відвід судді Мирослави Марченко.

"Захист Василишина заявив відвід судді, яка розглядала клопотання про відсторонення від посади. На даний час відвід має розглянути інший суддя, у зв'язку з чим розгляд клопотання про відсторонення перенесено на завтра", - зазначила Максимець.

Вона пояснила, що розгляд клопотання про відсторонення від посади є стандартною процесуальною процедурою. "Якщо є підозра і є запобіжний захід, прокуратура заявляє клопотання про відсторонення від посади, щоб особа не могла жодним чином впливати на підлеглих", - повідомила прес-секретар прокуратури Києва.

Як повідомляв Укрінформ, 8 липня Дніпровський райсуд столиці, розглянувши клопотання прокуратури м. Києва, обрав для заступника міністра охорони здоров'я України Романа Василишина запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 днів з можливістю внесення застави у сумі 2 млн 856 гривень.

Василишина було затримано "на гарячому" 8 липня вночі. За даними правоохоронців, заступник міністра створив систему поборів з практикуючих лікарів за надання їм можливості в подальшому здійснювати належним чином свої функціональні обов'язки, зокрема проводити операції в Олександрівській лікарні м. Києва.

Заступника міністра та його спільника затримано за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман повідомив, що 8 липня Василишина відсторонили від займаної посади в МОЗ.

11 липня адвокат Микола Шупеня повідомив, що заставу за Василишина внесено. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-