Рада відмовилася включити до порядку денного постанову про антиіранські санкції

Рада відмовилася включити до порядку денного постанову про антиіранські санкції

Укрінформ
Народні депутати чотири рази протягом цього пленарного дня відмовилися включити до порядку денного сесії проект постанови щодо виконання рішення Радбезу ООН про послаблення санкцій стосовно Ірану.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, Голова ВР Андрій Парубій ставив питання включення до порядку денного цього проекту постанови один раз на ранковому засіданні та тричі на вечірньому засіданні. Під час останнього голосування пропозицію підтримали лише 209 нардепів з мінімально необхідних 226 голосів.

Водночас Парубій зазначив, що питання включення до порядку денного не має обмежень у кількості винесення на розгляд сесійної зали. 

Відповідно до закону «Про санкції», проект постанови №4825 «Про затвердження рішення РНБО від 20 травня 2016 року «Про виконання резолюції Радбезу ООН від 20 липня 2015 року №2231 щодо Спільного всеосяжного плану дій у частині секторальних санкцій» вноситься до Верховної Ради для затвердження, і цей документ є фактично реалізацією на національному рівні рішення РБ ООН про пом'якшення санкцій щодо Ірану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-