Гройсман обіцяє

Гройсман обіцяє "прославити" на всю країну контролерів, що третирують бізнес

Укрінформ
Уряд не допустить тиску на реальний бізнес, а імена представників контролюючих органів, які створюватимуть проблеми для його розвитку, будуть відомі на всю країну.

Про це під час зустріч з представниками бізнесу у вівторок заявив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У цьому залі є представники контролюючих структур. Хочу вам повідомити, що я як Прем’єр-міністр не буду миритися з тим, що ви будете займатися тиском на бізнес у своїх областях, у своїх районах. Ви будете "національними героями", вас знатиме вся країна, якщо ви застосовуватимете закон для того, щоб тиснути на бізнес, виписуватимете їм незрозумілі штрафи, а потім доводитимете їх до судів, потім програватимете ці суди і продовжуватимете переслідувати цей бізнес. Такого не буде, доки я буду Прем’єр-міністром», - сказав Гройсман.

Він додав, що  має бути партнерство відкритого чесного і публічного бізнесу і контролюючих структур, які мають забезпечити інтереси держави.

Гройсман нагадав, що уряд відкрив "гарячу лінію". За його словами, на неї надходить дуже багато скарг майже на всі контролюючі органи, але «чемпіоном», на превеликий жаль, є Державна фіскальна служба».

«Представникам контролюючих структур хотів би сказати, що мені не потрібні ваші пояснення. Мені потрібне ваше розуміння того, що ситуація має змінюватися», - наголосив Прем’єр-міністр.

За його словами, під час зустрічей із бізнесменами він часто чує, що у контролюючих структур - то ДФС, то МНС, то СЕС, то ще якихось, - часто виникають до них якісь питання. Прем’єр нагадав, що ці органи мають дбати про добробут країни, вони ж натомість намагаються використовувати дані державою можливості, щоб створювати проблеми тим, хто реально працює.

«Коли підприємство впало, коли немає реального виробництва, ніхто ж туди не приходить - приходять туди, де працюють, де створюють національний продукт, де підприємство працює нормально і ритмічно, і починають до нього мати якісь претензії», - констатував Гройсман.

Звертаючись до представників бізнесу, він зазначив, що хотів би сьогодні почути від них, що відбувається з тиском контролюючих структур, яка взаємодія з ДФС, з митниками, де у нас сьогодні проблеми, які можна вирішити на рівні Кабінету Міністрів і на рівні необхідних змін до законодавства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-