НАБУ затримало третього підозрюваного у розтраті

НАБУ затримало третього підозрюваного у розтраті "кіотських" коштів

Укрінформ
Детективи НАБУ затримали колишнього директора Державного підприємства "Українські екологічні інвестиції", якого підозрюють у розкраданні 480 млн грн "кіотських" коштів.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

"У вівторок, 12 липня, детективами Національного антикорупційного бюро України після проведення обшуку було затримано колишнього директора Державного підприємства "Українські екологічні інвестиції", - йдеться у повідомленні.

Дану особу підозрюють у вчиненні за попередньою змовою групою осіб замаху на заволодіння державними коштами, виділеними Україні на підставі Кіотського протоколу до рамкової конвенції ООН про зміну клімату, в сумі понад 480 млн грн. Його дії кваліфіковані за ч.2 ст.15, ч.5 ст.191 КК України.

Наразі з підозрюваним проводяться невідкладні слідчі дії, готується клопотання до слідчого судді про обрання йому запобіжного заходу.

Таким чином, від початку розслідування у кримінальному провадженні за фактом замаху на заволодіння «кіотськими» коштами про підозру у вчиненні кримінального правопорушення повідомлено вже 4 особам, троє з яких затримані.

Досудове розслідування у даному кримінальному провадженні знаходиться на завершальній стадії.

Як повідомляв Укрінформ, 21 січня 2016 року за результатами аналітичної роботи НАБУ було розпочато кримінальне провадження за фактом замаху на розтрату державних коштів в особливо великих розмірах. 16 травня НАБУ затримало секретаря комітету з державних закупівель ДП «Українські екологічні інвестиції». 1 червня у м.Старобільськ Луганської області було затримано другого підозрюваного.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-