Порошенко уточнив, що ЗВТ з Канадою набуває чинності негайно

Порошенко уточнив, що ЗВТ з Канадою набуває чинності негайно

Укрінформ
Угода про зону вільної торгівлі з Канадою набуває чинності негайно, але імплементуватиметься протягом семи років.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час спільної прес-конференції з прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вона вступає в силу негайно, але імплементуватися буде протягом семи років. Тож, за сім років ми повністю до 99% ліквідуємо будь-які митні обмеження щодо доступу до ринків Канади і України. Є спеціальні умови по лібералізації в аграрному секторі, але там теж будуть запроваджені тарифні квоти, причому ринок України буде захищений більше", - сказав Порошенко.

За його словами, одразу національні виробники отримають доступ до державних закупівель. При цьому буде внесено суттєве спрощення у визначенні позицій  щодо правил походження, а також здійснено ряд кроків для сприяння торгівлі.

Водночас Глава держави додав, що предметом регулювання цієї угоди є також питання інтелектуальної власності та охорони навколишнього середовища.

За словами канадського премёэра, угода про вільну торгівлю між Україною та Канадою сприятиме створенню нових робочих місць та підвищенню рівня життя громадян обох країн.

"Ця Угода буде на користь обом країнам, вона створить нові робочі місця, нові ринки для товарів і сприятиме поліпшенню рівня життя для наших громадян", - сказав Трюдо.

Він також запевнив, що Угода дасть новий сплеск розвитку економік України та Канади і буде "гідним внеском у стабільне і безпечне економічне майбуття народу України".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-