У сутичках у Південному Судані загинули понад 270 людей

У сутичках у Південному Судані загинули понад 270 людей

Укрінформ
Принаймні 272 людей загинули в результаті збройних зіткнень у столиці Південного Судану Джубі.

Про це у неділю повідомляє Reuters з посиланням на джерело в уряді країни. 

"Унаслідок зіткнень між урядовими військами та опозицією загинули щонайменше 272 особи, в тому числі 33 цивільних", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що бої спалахнули у четвер і п'ятницю між військами, вірними президенту країни Сальві Кііру і солдатами, які підтримують віце-президента Ріека Мачара.

Як повідомляється, у неділю звуки стрілянини доносилися з розташованих на околиці Джуби районів Гудель та Джебель, де розташовані армійські казарми військових, лояльних до Мачара.

Варто зауважити, Південний Судан отримав незалежність у 2011 році. Нинішній конфлікт розпочався наприкінці 2013 року, коли глава держави заявив про запобігання спроби державного перевороту, влаштованого віце-президентом.  Так в країні почався збройний конфлікт між представниками домінуючої народності дінка, до якої відноситься президент Сальва Кіір, і племені нуер, інтереси якого представляв Ріек Мачар. У серпні 2014 року вдалося досягти угоди про перемир’я, але навіть після цього в країні з невеликими перервами тривають громадянські війни. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-