В Україні немає перемир'я, потрібного для виборів на Донбасі - Меркель

В Україні немає перемир'я, потрібного для виборів на Донбасі - Меркель

Укрінформ
У Варшаві лідери ряду країн НАТО говорили з Президентом Української держави про те, як добитися перемир'я в Україні.

Про це заявила в суботу журналістам після завершення саміту Канцлер ФРН Ангела Меркель, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Потрібно ще раз подумати про те, як ми можемо зараз рішуче просунути політичний процес відповідно до Мінська (домовленостей), але передусім - покращити ситуацію з безпекою, оскільки досі, як і раніше,немає перемир'я в Україні. Однак воно є умовою для проведення дійсно виборів та просування політичного процесу", - пояснила Меркель мету зустрічі після офіційного завершення саміту НАТО британського та італійського прем'єр-міністрів Девіда Кемерона і Маттео Ренці, французького та американського президентів Франсуа Олланда і Барака Обами, а також самої Меркель з українським Президентом Петром Порошенком.

Щодо тем, які обговорювали лідери НАТО, Меркель наголосила на важливості ухвалених рішень щодо Афганістану, президент якого був запрошений на зустріч лідерів НАТО. Зокрема, з питання фінансування афганських ударних сил до 2020 року, в чому бере участь і Німеччина, а також місії Resolute Support, у рамках якої в країні  залишатимуться і після 2016 року 8400 американських солдатів, а також Німецькі військові разом з представниками ще 19 країн (на півночі Афганістану). Одночасно з цим триватимуть переговори з Талібаном для пошуку політичного рішення.

Учасники саміту, поінформувала Меркель, говорили про підтримку в підготовці іракських військових, розміщенні в Туреччині систем AWACS для виконання завдань у небі над Сирією та Іраком. Були уточнені деталі місії ЄС SOPHIA з порятунку біженців у Середземному морі у зв'язці з місією НАТО Active Endeavour, яка буде перепрофільована.

Голова німецького уряду також пообіцяла активнішу участь у допомозі Африці, у тому числі в боротьбі з такими структурами як Боко Харам.

Меркель провела у Варшаві в суботу ряд двосторонніх зустрічей, у тому числі з президентами США і Туреччини.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-