Столтенберг розказав про плани НАТО щодо України

Столтенберг розказав про плани НАТО щодо України

Укрінформ
Україна поки що не ставить перед НАТО питання щодо вступу в організацію, натомість сторони зосередяться на реформах з метою досягнення державою стандартів Альянсу.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг після проведення у суботу засідання Комісії Україна-НАТО на рівні глав держав та урядів, що відбулася в рамках Варшавського саміту Альянсу, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми надаватимемо політичну підтримку, практичну підтримку Україні, спонукаючи її рухатися далі. А до питання членства ми повинні звернутися на пізніших етапах», - сказав глава Альянсу.

За його словами, Президент України Петро Порошенко під час засідання Комісії чітко заявив, що питання членства нині не стоїть у порядку денному.

«Увага зараз зосереджена на тому, як Україна досягне стандартів НАТО, як Україна може імплементувати реформи, як ми можемо підвищити рівень взаємної сумісності між збройними силами України і НАТО», - зазначив глава Альянсу.

Він додав, що сторони також зосередять увагу на реалізації комплексного пакету допомоги з боку НАТО Україні, що був затверджений на Варшавському саміті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-