НАТО здолає гібридні загрози та посилить підтримку України

НАТО здолає гібридні загрози та посилить підтримку України

Декларація
Укрінформ
НАТО активніше підтримуватиме Україну і Грузію і надалі вестиме політику “відкритих дверей” для членства країні в Організації.

Про це йдеться у заключній декларації за результатами саміту НАТО, яка є в розпорядженні Укрінформу.

“НАТО надасть більшу підтримку для України і Грузії і продовжить допомагати Молдові. Ми поглибимо  нашу співпрацю з партнерами у регіонах Чорного та Балтійського морів і на Західних Балканах”,- підкреслюється у “Варшавській декларації з трансатлантичної безпеки”.

У документі наголошується, що НАТО продовжить політику “відкритих дверей”, що посилює Альянс і внесок у трансатлантичну безпеку.

У резолюції зазначається, що країни Альянсу стоять перед безпрецедентними викликами, пов’язаними з актами терору і “діями Росії, особливо в Україні, що підриває міжнародний порядок в Європі”. У зв’язку з цим НАТО продовжить боротьбу за мир, безпеку і стабільність на всьому євроатлантичному просторі у відповідності до ключових принципів ООН.

Підкреслюється, що Альянс робитиме подальші кроки у напрямі відлякування (ймовірних противників – ред.) і посилення своїх оборонних можливостей для протидії загрозам з різних напрямів. Оборона і відлякування полягатимуть на поєднанні ядерних можливостей, звичайних видів озброєнь і протиракетної оборони.

У декларації підкреслюється, що НАТО не становить загрози  для жодної з країн. “В цьому дусі ми готові до подальшого конструктивного діалогу з Росією, до чіткого визначення позицій з першочерговим завданням мінімізації ризиків військових інцидентів..”, - йдеться в декларації.

У документі також наголошується, що НАТО активізує співпрацю з ЄС для гарантування безпеки країн Альянсу і євроатлантичного простору.

“Ми також підвищуємо співпрацю НАТО-ЄС для захисту від гібридних загроз завдяки операціям в Середземному морі і в допомозі країнам забезпечувати власну безпеку”, - підкреслюється в резолюції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-