НАТО обов'язково відповість Росії, якщо та не припинить агресію – Бен Родс

НАТО обов'язково відповість Росії, якщо та не припинить агресію – Бен Родс

Укрінформ
Розгортання додаткових військ Північноатлантичного альянсу в країнах Східної Європи свідчить про колективну готовність Альянсу надати потужну відповідь на нові агресивні дії Росії.

Про це заявив у п'ятницю під час саміту НАТО в Варшаві заступник радника президента США з питань національної безпеки Бен Родс, передає USA Today.

"Те, що ми демонструємо – це якщо Росія продовжить свою модель агресивної поведінки, буде відповідь (з боку НАТО – ред.)", - заявив Родс, зауваживши, що Альянс уже зараз готується до можливої агресії з боку РФ.

У цьому зв'язку він нагадав про посилення сухопутного контингенту в країнах Балтії і Польщі, розгортання новітніх систем ПРО у східній Європі, а також військові навчання НАТО в Польщі минулого місяця за участю 31 тис. військових з 24 країн.

Це набуває більшої важливості, щоб продемонструвати єдину відповідь після голосування Brexit, підкреслив Родс. Він зауважив, що Великобританія попри вихід з ЄС залишається частиною НАТО, і Росії не вдасться скористатися ситуацією для того, щоб спробувати створити відчуття роз'єднаності.

"З боку Росії є деякі зусилля, щоб спробувати посіяти певний розбрат і розлад. У них є дуже великий "мегафон" у цій частині світу", - заявив Родс, маючи на увазі російську пропаганду.

Як повідомляв Укрінформ, у Варшаві 8-9 липня проходить саміт НАТО за участю 18 глав держав, 21 глави урядів, 41 міністр закордонних справ та 39 міністрів оборони. На саміт зареєструвалося понад 2,1 тис. делегатів із 65 національних делегацій і делегацій міжнародних організацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-