Василишин у суді заявив, що все життя

Василишин у суді заявив, що все життя "працював чесно"

Укрінформ
Заступник міністра охорони здоров'я Роман Василишин вважає себе невинним і вважає справу проти нього політичною.

Про це він заявив в залі суду у п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я вважаю свою справу політичною ... я все життя пропрацював на грунті охорони здоров'я чесно", - заявив Василишин.

За словами чиновника, його затримали в будинку дочки, коли він дивився футбол. А гроші, вилучені у нього під час обшуку (900 доларів), він пояснив своїми "особистими заощадженнями".

Як повідомляв Укрінформ, Дніпровський районний суд міста Києва почав розгляд клопотання прокуратури про запобіжний захід заступнику міністра охорони здоров'я Роману Василишину, затриманому на хабарі в ніч на п'ятницю.

За повідомленням СБУ, високопосадовець систематично отримував кошти від керівництва урологічного центру, розташованого в Олександрівській лікарні в Києві. Він особисто координував схему оплати послуг пацієнтами готівкою, без відображення в офіційній звітності. Співробітники спецслужби задокументували, що чиновник щотижня отримував від 50 до 100 тисяч гривень, залежно від кількості проведених центром операцій. Правоохоронці встановили, що в корупційній схемі були задіяні всі лікарі центру, які передавали "на гору" гроші, отримані від пацієнтів.

Співробітники спецслужби затримали заступника міністра та одного з керівників центру за місцями їхнього проживання після передачі останнім майже сорока тисяч гривень, "зароблених" на хворих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-