Мусій каже, що на Василишина була справа за хабарі ще 2010 року

Мусій каже, що на Василишина була справа за хабарі ще 2010 року

Укрінформ
Стосовно затриманого сьогодні на хабарі заступника міністра охорони здоров'я Романа Василишина ще у 2010 році порушували кримінальну справу за вимагання 7,5 тисячі доларів за призначення на посаду хірурга в Олександрівській лікарні.

Про це в ефірі 112 каналу заявив заступник голови Комітету Верховної Ради з питань охорони здоров'я Олег Мусій.

"Я знаю, що у 2010 році була кримінальна справа проти Василишина за те, що він вимагав з лікарів хабарі за призначення. Тоді лікар-хірург Коваленко заявив, що той вимагав з нього 7,5 тисячі доларів за влаштування на роботу. Це відома справа, яка, як завжди, закінчилася нічим. Зараз, можливо, піднімуть цю тему при розгляді справи проти Василишина і реально зможуть провести розслідування, чи дійсно був цей факт вимагання грошей", - сказав Мусій.

За його словами, Василишин - відома персона, яка весь час перебувала на державній службі, і до нього завжди було дуже багато претензій. Окрім того, нагадав Мусій, саме з Олександрівської лікарні, де головним лікарем був Василишин, 21 січня 2014 року викрали Ігоря Луценка та Юрія Вербицького, який потім загинув.

"Це відповідальність Яценюка і Квіташвілі за призначення такого штибу чиновників на посади заступників міністра. І, я думаю, що ланцюжок далі потрібно не замикати на панові Василишину, а розлідувати причину його призначення з боку Арсенія Петровича і пана Квіташвілі, і вони повинні за це відповісти", - вважає Мусій.

Відповідаючи на запитання, чи знав екс-міністр про існування в МОЗ схеми вимагання поборів від практикуючих лікарів за право проводити операції, Мусій зазначив, що це схема не Міністерства охорони здоров'я, бо воно до практикуючих лікарів не має жодного відношення, а "персонально пана Василишина, тому що він був головним лікарем Олександрівської лікарні і допуск чи недопуск, чи прийом на роботу був безпосередньо в його компетенції".

"Він просто залишив за собою цю корупційну схему, яку практикував, будучи головлікарем Олександрівської лікарні", - констатував Мусій.

Він додав, що посада заступника міністра також не впливає на кадрові призначення на місцях.

Як повідомляв Укрінформ, слідчим управлінням прокуратури міста Києва спільно зі співробітниками ГУБКОЗ СБ України затримано у п'ятницю вночі "на гарячому" заступника міністра охорони здоров'я України Василишина.

Встановлено, що вказаний посадовець створив систему поборів з практикуючих лікарів за надання їм можливості в подальшому здійснювати належним чином свої функціональні обов'язки, зокрема проводити операції в Олександрівській лікарні м. Києва.

Заступника міністра та його спільника затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Тривають першочергові слідчі дії. Вирішується питання щодо повідомлення вказаним особам про підозру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-