Парубій закрив Раду через заблоковану президію

Парубій закрив Раду через заблоковану президію

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій закрив засідання парламенту у п'ятницю через заблоковану президію та трибуну ВР нардепами від фракцій «Батьківщина», «Радикальна партія Олега Ляшка».

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, на ранкове засідання парламенту прийшов Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман та члени Кабміну. Парубій був вимушений робити заяву біля трибуни парламенту з мікрофоном.

«Сьогодні, на жаль, через неможливість проведення сесії, в тих умовах, в які нас ставлять деякі колеги, повноцінне проведення сесії буде неможливе. Тому ранкове засідання сесії Верховної Ради України оголошую закритим... У вівторок о 10-й годині ми продовжимо роботу».

Голова Верховної Ради висловив упевненість, що парламент надалі демонструватиме ефективність своєї роботи.

«Сьогодні мала бути повноцінна і звична робота парламенту. На жаль, декому цікаві не тарифи, а дестабілізація в нашій державі, дестабілізація у парламенті. Ми цього не допустимо і не дозволимо дестабілізувати український парламент. Сьогодні у нас у залі Прем'єр-міністр України та представники уряду... Ми вчора продемонстрували здатність приймати надважливі закони для України, і парламент і надалі буде працювати так само плідно, ефективно та системно», - сказав Парубій.

При цьому він додав, що ймовірно дехто дуже хоче, щоб люди, які пліч-о-пліч пройшли Майдан, мали між собою протистояння.

«Дехто хоче, щоб люди, які пройшли АТО, прийшли сюди змінювати країну, мали між собою протистояння. Так не буде. Сьогодні ми мали розглядати годину запитань до уряду, питання тарифів уряд мав детально розповісти за цією тематикою. Сьогодні нардепи мали виступати з цієї трибуни, щоб говорити про болі своїх виборців... Але вони цього зараз зробити не можуть», - пояснив Парубій.

Попри закриття засідання Головою Верховної Ради деякі нардепи від «Батьківщини», «радикали» все ще стоять біля президії та трибуни Верховної Ради.

Нагадаємо, фракції «Батьківщина», «Радикальна партія Олега Ляшка», позафракційні депутати раніше вже блокували трибуну ВР з вимогами зниження ціни на газ для населення та утворення ТСК з розслідування офшорних скандалів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-