Гройсман - нардепам: Годі дивитися на держкомпанії як на годівницю

Гройсман - нардепам: Годі дивитися на держкомпанії як на годівницю

Укрінформ
Внесення змін до переліку об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації, дозволить розпочати публічну відкриту приватизацію низки державних підприємств та викорінити корупційні зловживання в цих компаніях.

Про це заявив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман на вечірньому засіданні Верховної Ради України, повідомляє Урядовий портал.

"Це (ухвалення законів — ред.) дає нам можливості сьогодні виставити на публічну приватизацію ці компанії і перестати дивитися на них як на годівницю і підтримку корупційних схем. Коли ми голосуємо це рішення, ми даємо можливість для публічного процесу, і чесно дивимося в очі українському суспільству", - сказав Гройсман.

Глава уряду запропонував народним депутатам прийняти ці закони у першому читанні для того, щоб розпочати спільну роботу та забезпечити публічність підготовки до приватизації.

Прем'єр-міністр наголосив, що державне управління підприємствами породжує корупцію. Він зазначив, що в Україні нараховується 3,5 тис. державних підприємств.

"Ми усі боремося з корупцією. Скільки не знімайте керівників у таких структурах, вони вічно будуть корумповані. Треба відходити від них", - зауважив Гройсман.

Як приклад Прем'єр-міністр навів державне підприємство "Укрспирт": "Скільки в нашій країні будуть "гнати лівий спирт"? Скільки в нашій країні "Укрспирт" буде однією з найбільш висококорумпованих структур?" - наголосив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-