Гройсман розказав Керрі про зростання української економіки

Гройсман розказав Керрі про зростання української економіки

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі із Державним секретарем Сполучених Штатів Америки Джоном Керрі обговорив процес проведення реформ в Україні.

Про це повідомляє Урядовий портал.

 "Ми рухаємося шляхом перетворення України в сучасну реформовану країну", - сказав Гройсман.

 Він нагадав про те, що новий уряд, сформований неповних три місяці тому, розпочав проведення низки тих реформ, "які в країні не проводилися десятиріччями".

Прем'єр-міністр зазначив, що уряд прийняв низку важливих рішень, зокрема щодо дерегуляції ціни на газ в країні. Він також запевнив в тому, що міністри рішуче налаштовані щодо боротьби з корупцією.

Гройсман згадав й про реформу української митниці, перетворення її в прозору та ефективну службу. Він поінформував, що в Україні працюють 11 спеціалістів з митної та прикордонної служб США, які допомагатимуть у реалізації цієї реформи.

Глава уряду поінформував, що Київський апеляційний господарський суд зняв арешт з рахунків компанії "Енергоатом", що дозволить виконати фінансові зобов’язання перед американськими та європейськими партнерами, у тому числі за кредитними угодами, а також повернути довіру іноземних банків.

Він також зазначив, що Кабмін розпочав приватизацію державних підприємств, зокрема процес підготовки до аукціону для приватизації ПАТ "Одеський припортовий завод".

Гройсман підкреслив, що українська економіка має потенціал зростання.

Він подякував Сполученим Штатам Америки за підтримку та надання допомоги у розмірі 220 млн доларів, яка була озвучена під час його візиту до США.

У свою чергу Джон Керрі висловив підтримку українським реформам. Він зазначив, що реформи допомагають Україні залучити інвестиції і забезпечити економічне зростання. Про це, зокрема, свідчить прогноз зростання економіки на 1,5% за підсумками цього року та 3% у 2017 році.

Під час зустрічі сторони також обговорили питання "Мінського процесу" та підтримку Сполучених Штатів Америки України в оборонній сфері.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-