Керрі розказав, що

Керрі розказав, що "на власні очі" побачив в Україні

Укрінформ
Україна однозначно просувається вперед, але є ще низка кроків, які необхідно здійснити, зокрема щодо зміцнення української демократії та продовження реформування.

Про це Держсекретар США Джон Керрі, який перебуває з візитом в Україні, заявив у четвер після зустрічі з Главою Української держави, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У будь-якій країні та у будь-який час величезний порядок денний і величезні досягнення, а тут, де ми продовжуємо бачити виклики з точки зору безпеки, - це вражає навіть більше. Україна безперечно просувається вперед, але ми всі можемо погодитися, що це ще не все і що треба багато чого ще зробити, аби зміцнити українську демократію та імператив реформування», - сказав він.

Так, за словами Керрі, з часу його останнього візиту в Україну, який відбувся торік, українці побачили нову патрульну поліцію, Національне антикорупційне бюро, більшу прозорість в урядуванні, нові закони, які дозволяють перехід державних підприємств у приватний сектор, позитивні зрушення в енергетиці, а нещодавно парламент ухвалив конституційні зміни, аби  підсилити незалежність судової системи та почати імплементацію реформи державної служби.  

Держсекретар США висловив переконання, що зараз в Україні відбувається зростання економіки, і навіть більше - «є прогнози на подвоєння її обсягу».

Він підкреслив, що це є індикатором позитивних змін, які випливають з політичних рішень.

«Український народ пожертвував дуже багато на зміни у системі, і я думаю, що українські лідери визнають цю пожертву через заснування відкритої системи урядування і відмови від популізму та демагогії, які не допомагають просуватися вперед, а відтягують вас назад. Я на власні очі бачу спротив саме цим зусиллям реформування і повернення до старих корумпованих шляхів, але оскільки українські демократичні сили залишаються разом та продовжують поступ на користь українського народу, я хочу вас запевнити від імені президента Обами, всього американського народу, що США будуть стояти поруч з Україною», - резюмував держсекретар США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-