Гройсман у Раді просить призначити членів наглядової ради НБУ

Гройсман у Раді просить призначити членів наглядової ради НБУ

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман у Раді просить народних депутатів проголосувати за призначення чотирьох членів Наглядової ради Нацбанку України за квотою парламенту.

Про це він сказав під час засідання ВР у четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Маю прохання до вас, - підтримати блок питань, які стосуються не уряду України, не нардепів, які стосуються якості життя кожного українського громадянина, хочу привернути вашу увагу до питання затвердження Наглядової ради Національного банку України, проектом бюджету, який затверджений цією Верховною Радою. Передбачено, що 38 мільярдів гривень за рішенням Наглядової ради НБУ мають поступити до Державного бюджету України»,- сказав Гройсман.

Він додав, що за ці кошти Україна зможе забезпечити виплати з бюджету заробітних плат, енергоносії, пенсії, інших обов'язкових платежів, підтримати фінансування армії.

«Це дохід Держбюджету України. Без цієї Наглядової ради ми не зможемо це зробити і це означатиме єдине, що ми не зможемо платити, тому що парламент не прийняв необхідні рішення, і не призначив Наглядову раду», - сказав Гройсман.

Він додав, що Наглядова рада при НБУ створена для того, щоб здійснювати контроль за діяльністю Нацбанку.

«Тому сьогодні я би дуже вас попросив прийти до зали Верховної Ради України, підтримати функціонування Наглядової ради НБУ і вирішити це питання... Незалежно від партій, незалежно від фракцій, груп, позафракційних депутатів»,- сказав Гройсман.

Як повідомлялося, сьогодні Рада звільнила сімох членів Наглядової ради НБУ, але не змогла призначити чотирьох членів цієї Наглядової ради за своєю квотою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-