Керрі: Ми обіцяємо працювати з Порошенком дуже тісно

Керрі: Ми обіцяємо працювати з Порошенком дуже тісно

Укрінформ
Держсекретар США Джон Керрі запевнив, що санкції проти Росії будуть збережені, якщо вона не обере шлях деескалації та не виконуватиме Мінські домовленості.

Про це Держсекретар США Джон Керрі, який перебуває з візитом в Україні, заявив у четвер після зустрічі з Главою Української держави, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Якщо Росія обере шлях деескалації та повної імплементації Мінська, міжнародна спільнота це буде вітати. І ми обіцяємо працювати з Президентом Порошенком дуже тісно, аби допомогти його уряду і Україні виконати усі свої зобов'язання. А якщо Росія не виконає усі свої зобов'язання з деескалації, тоді санкції залишаються в силі", - сказав він.

Керрі вкотре підкреслив, що найшвидшим шляхом вирішення конфлікту на Донбасі залишається повна імплементація Мінських угод, зокрема потрібне повне зупинення вогню, необмежений доступ ОБСЄ до всієї території Донбасу, включно з кордоном, звільнення заручників, виведення військ, а також вільні вибори в цьому регіоні за стандартами ОБСЄ і згідно з українською Конституцією.

"Я хочу, аби було видно, що Україна зробила величезні зусилля для виконання Мінська і почала процес надання спеціального статусу децентралізації, амністії, і Україна готова зробити більше, якщо буде безпековий поступ", - зауважив держсекретар США.

Водночас він поінформував про результати телефонної розмови президента США Барака Обами та президента РФ Володимира Путіна.

Так, у розмові Путін запевнив, що має великі прагнення побачити прогрес в деескалації на Донбасі. "Ми маємо надію, що найближчим часом ми переведемо цю надію в реальні дії, які дійсно призведуть до змін на краще", - додав він.

При цьому Керрі запевнив, що США у Варшаві, де проходитиме саміт НАТО, працюватимуть з Німеччиною і Францією, «аби прокласти курс, яким іде Президент Порошенко і його команда, аби підвищити рівень безпеки, який дозволить вибори та інші політичні аспекти Мінська», - резюмував держсекретар США. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-