Саміт НАТО оголосить про бойову готовність ПРО в Європі - експерт

Саміт НАТО оголосить про бойову готовність ПРО в Європі - експерт

Ексклюзив
Укрінформ
Лідери країн НАТО під час саміту у Варшаві можуть прийняти рішення щодо посилення військової присутності у країнах-членах, що межують із Російською Федерацією у відповідь на агресивну політику Москви в Європі.

Такий прогноз озвучив в інтерв'ю Укрінформу представник Центру стратегічних та міжнародних досліджень Джеффрі Ратке.

"Думаю (на саміті НАТО в Варшаві – ред.), слід очікувати рішення щодо посилення сухопутного компоненту вздовж східного кордону НАТО з Російською Федерацією. Йдеться, насамперед, про Польщу та країни Балтії, де розгортатимуться на ротаційній основі чотири батальйони НАТО, а також створюватиметься багатонаціональна бригада в Румунії", - зауважив експерт.

Він підкреслив, що це – достатньо конкретні кроки, які Альянс запроваджує для забезпечення оборони своїх членів проти агресивно налаштованої Росії.

Крім того, Ратке нагадав про розгортання системи ПРО в Європі. "Остаточні деталі все ще перебувають у процесі розробки, але, очевидно, Альянс оголосить (на саміті – ред.) про початкову готовність до бойового застосування своєї системи ПРО", - зауважив експерт.

За його словами, під час саміту в польській столиці також увага зосереджуватиметься на забезпеченні кібербезпеки та співробітництві НАТО з країнами регіону, у тому числі з Україною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-