У Берліні схвалюють посилення НАТО на сході

У Берліні схвалюють посилення НАТО на сході

Укрінформ
Завданням майбутнього саміту НАТО, а також посилення присутності альянсу в східних країнах-членах повинен бути чіткий сигнал, щоб Росія навіть гадки не мала щодо нападу на них.

Про це заступник голови комітету Бундестагу з оборони, голова німецької делегації у Парламентській асамблеї НАТО Карл Ламерс заявив в інтерв'ю тижневику "Das Parlament", який вийде 11 липня. Текст інтерв'ю є у розпорядженні кореспондента Укрінформу в ФРН.

"Треба утримати Путіна від того, щоб він навіть на секунду міг задуматися про військовий напад на східних союзників. НАТО діє превентивно", - прокоментував Ламерс плани розміщення з 2017 року додатково 4 батальйоныв, 4 тисяч солдатів в країнах Балтії та Польщі.

Він не бачить порушення угод між Москвою і Брюсселем у планах дуже незначного посилення військ альянсу. "НАТО дотримується договорів. Це Росія порушила договір, анексувавши Крим", - нагадав політик.

НАТО хоче показати Росії, як і будь-якій іншій державі, що здатне й готове до оборони у разі нападу на одного з її членів. Але водночас, треба продемонструвати готовність до діалогу, що в інтересах обох сторін, додав Ламерт. Він запевнив, що альянс не хоче нової гонки озброєнь, він лише реагує на порушення міжнародного права з боку Росії: анексію Криму в 2014 році і триваючі військові дії на сході України. "Якщо Путін завтра змінить свою політику, буде готовий до діалогу, то складеться зовсім інша ситуація", - говорить член бундестагу.

Німецький депутат також наголосив, що позиція Берліна зрозуміла: "мінські домовленості мають бути дотримані і реалізовані; тільки тоді санкції можуть бути зняті". Повернення Росії до групи G8 політик також вважає можливим лише тоді, коли та повернеться до дотримання законів та міжнародного права.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-