Завдяки США в Україні з нуля почалася протидія корупції - Порошенко

Завдяки США в Україні з нуля почалася протидія корупції - Порошенко

Укрінформ
Про це на спільному брифінгу з Державним секретарем США Джоном Керрі заявив Президент України Петро Порошенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми відзначаємо дієвість нашої взаємодії у створенні ефективної системи боротьби з корупцією в Україні. Ми вдячні нашим американським партнерам за постійну увагу до України в ці складні часи, за потужну експертну допомогу, фінансову допомогу з Вашингтона. Це відіграє важливу роль у відновленні економічної стабільності і економічного зростання в Україні і проведенні необхідних реформ", - сказав Порошенко.

Він відзначив, що в Україні вдалося з нуля розгорнути ефективну систему антикорупційних органів і не лише законодавчо забезпечити їх функціонування, а й побачити їх ефективну взаємодію, яка  вже приносить відповідні результати.

Порошенко нагадав, що кілька "потужних кроків" у напрямку боротьби з корупцією було зроблено буквально за останні десять днів. Це, зокрема, затримання прокурорських працівників, перших заступників голів держадміністрацій, чиновників уряду, а  також  ефективні дії парламенту, який кілька днів тому надав згоду на притягнення до відповідальності народного депутата.

"Ми впевнені у тому, що це є лише початок рішучої боротьби з корупцією, для якої немає і не повинно бути своїх чи чужих. Ніякого «даху» для корупціонерів не буде. І сьогодні я впевнений, що всі мають твердо це почути і твердо це зрозуміти", - наголосив Президент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-