Блокувальники Ради не хочуть до

Блокувальники Ради не хочуть до "тарифної" робочої групи з Гройсманом

Укрінформ
Заступник керівника фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв переконаний, що наразі відсутня будь-яка доцільність робочої групи для аналізу ціноутворення на газ, створити яку запропонував Прем'єр-міністр.

Про це він заявив в коментарі кореспондентові Укрінформу.

"Ми не бачимо необхідності створювати ще одну робочу групу, якщо є висновки попередньої робочої групи, яка складалася з усіх фракцій, і ці висновки не реалізовані", - зазначив він, нагадавши, що ще навесні минулого року депутати з усіх парламентських фракцій працювали в форматі робочої групи, вивчаючи обгрунтованість тарифів на житлово-комунальні послуги.

Він зауважив, що фракція дійсно отримувала пропозиції від уряду ввійти до складу нової робочої групи, проте, наголосив, що "це нічого не дасть".

"На жаль, це не є пропозиція роботи, це є пропозиція, як відтягнути вирішення питання... Ми готові входити в будь-яку групу, тільки це нічого не дасть, бо всі висновки вже є", - підкреслив Соболєв.

При цьому він зауважив, що сьогодні більш доцільним є створення Тимчасової слідчої комісії.

"От створити слідчу комісію, щоб дослідити, що відбувається з газом власного видобутку, - це набагато цікавіше", - додав народний депутат.

Такої ж думки дотримується і лідер фракції Радикальної партії Олег Ляшко, зазначивши при цьому, що офіційних пропозицій його політичній силі увійти до складу робочої групи, ініційованої прем'єр-міністром, не надходило.

"То все окозамилювання й відволікання уваги", - відповів Ляшко на запитання, чи буде створено робочу групу для аналізу ціноутворення на газ.

Ще один учасник "тарифного блокування" трибуни і президії Верховної Ради, позафракційний народний депутат Юрій Дерев'янко також не вбачає необхідності роботи такої робочої групи, а наполягає на створенні ТСК.

"Це повна профанація ця робоча група, тому що ми наполягаємо на створенні ТСК, яка є інструментом конституційним, інструментом парламентського контролю за діяльністю більшості, за діяльністю влади. Будь-які робочі групи - це все просто спроби заговорити проблему", - наголосив  Дерев'янко.

У свою чергу, лідер фракції коаліції "Народний фронт" Максим Бурбак розповів, що його політична сила готова працювати в робочій групі з перевірки цін на газ, але, за його словами, "Батьківщина" і "Радикальна партія" досі не надали згоди на участь у ній.

"Ми завжди готові працювати, але щоб із цього був якийсь сенс. Учора Голова Верховної Ради запропонував ще раз створити таку робочу групу, але поки що дві основні фракції (Батьківщина та РП - ред.), які вимагають перегляду тарифів, не дійшли згоди, що вони готові це зробити", - підкреслив Бурбак.

Як раніше повідомляв Укрінформ, 5 липня, фракції "Батьківщина" та "Радикальна партія" спільно з депутатами-свободівцями й позафракційними Юрієм Дерев'янком і Дмитром Добродомовим заблокували трибуну і президію ВР з вимогою створення Тимчасових слідчих комісій з розслідування обгрунтованості підвищення ціни на газ для населення й тарифів на житлово-комунальні послуги та щодо розслідування можливої причетності вищих посадових осіб держави до офшорного скандалу, а також з вимогою ухвалення законів, які дозволять зменшити ціни на газ.

Цього ж дня, Прем'єр-міністр Володимир Гройсман запропонував створити спільну урядово-парламентську робочу групу для аналізу ціноутворення на газ в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-