Дуда і Джемілєв згодні щодо необхідності продовження санкцій проти Росії

Дуда і Джемілєв згодні щодо необхідності продовження санкцій проти Росії

Укрінформ
Президент Польщі Анджей Дуда і лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв погодися, що Захід повинен продовжити санкції проти Росії за анексію Криму і агресивні дії на сході України.

Про це за результатами зустрічі Дуди і Джемілєва в середу у Варшаві повідомив міністр канцелярії президента Польщі Кшиштоф Щерський, інформує РАР.

“Дуда і Джемілєв погодилися, що дуже важливо зберегти єдність Заходу у питанні санкцій, накладених на Росію у відповідь на нелегальну анексію Криму. Вони також погодилися, що збереження санкцій є важливим елементом тиску і підкреслення незгоди на силову зміну кордонів”, - заявив Щерський.

За його словами, під час зустрічі обговорено також можливу допомогу, яку  Польща може надати кримським татарам. Йдеться, зокрема, про стипендійні програми для студентів кримськотатарського походження в Польщі.

Щерський повідомив, що Джемілєв поінформував Дуду про складну ситуацію кримських татар і подякував Польщі за підтримку кримських татар.

Польський міністр підкреслив: президент Дуда підтвердив незмінність польської позиції, що Варшава не погодилася на окупацію Криму, а питання складної ситуації кримських татар Варшава регулярно піднімає на міжнародній арені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-