Луценко: Антикорупційники не мають конкретних претензій до Говди

Луценко: Антикорупційники не мають конкретних претензій до Говди

Укрінформ
Генеральний прокурор Юрій Луценко вважає нового прокурора Києва Романа Говду досвідченим працівником і заявляє, що конкретних звинувачень проти нього немає.

Про це написала на своїй сторінці в Facebook прес-секретар Генпрокурора Лариса Сарган.

"Думаю, що Роман Говда потрапив у вир політичного протистояння між командою Сакварелідзе-Каська та старою командою Генпрокуратури. Це молодий, розумний, з непоганим професійним досвідом працівник. Вважаю, що він може впоратися із серйозними викликами у столичній прокуратурі", - цитує Луценка прес-секретар.

Керівник ГПУ зауважив, що активісти-антикорупціонери також не мають претензій до роботи Говди на колишній посаді (він був заступником Генпрокурора Шокіна).

"Власне, жодних конкретних звинувачень особисто щодо нього у них немає", - сказав Луценко, зауваживши, що Говда просто "був не в тому місці і не в той час".

Зараз, за словами Генпрокурора, Говда "буде виконувати загальні завдання по активізації наступу на злочинність під будь-яким виглядом".

Крім цього, зазначив Генпрокурор, у ГПУ стартувала кампанія перевірки на доброчесність, і всі охочі можуть подати інформацію про роботу будь-кого з прокурорів, в тому числі і стосовно Говди.

"Якщо є конкретні факти щодо будь-якого з працівників прокуратури, в тому числі і пана Говди, вона може бути надана в установленому порядку за підписом конкретного громадянина до спеціальної робочої групи внутрішньої безпеки ГПУ, і якщо будуть якісь питання – він не пройде цю перевірку", - підкреслив Луценко.

На цей момент, за його словами, ні внутрішня безпека, ні Генінспекція, ні він особисто не побачив жодного конкретного звинувачення щодо Говди.

Роман Говда раніше був прокурором Одеської області. У вересні 2015 року він був призначений заступником Генпрокурора Віктора Шокіна, проте у червні 2016-го після призначення керівником ГПУ Юрія Луценка він був звільнений.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-