ЄС повинен розгорнути безпекову місію на Донбасі – Ауштревічус

ЄС повинен розгорнути безпекову місію на Донбасі – Ауштревічус

Укрінформ
Європейський Союз повинен розгорнути на сході України місію у рамках спільної політики безпеки та оборони.

Таку думку висловив депутат Європарламенту від Литви Петрас Ауштревічус під час дебатів про нову Глобальну стратегію спільної зовнішньої і безпекової політики ЄС у середу у Страсбурзі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Нам необхідно діяти. І тому ми закликаємо Євросоюз розвивати і зміцнювати свою спільну безпекову і оборонну політику та розгорнути у рамках цієї політики місію на сході України, щоб досягти реальних результатів і зупинити кровопролиття», - переконаний литовський політик.

У свою чергу, депутат від Польщі Здзіслав Краснодембський наголосив, що Європейський Союз повинен не обмежуватися політикою «м’якої сили» у зовнішній та безпековій політиці, а бути спроможним відповідати за свою оборону військовими засобами.

«Для ЄС застосування лише «м’якої сили» є недостатнім. Ми повинні також застосовувати військову силу. Європейці повинні взяти у свої руки відповідальність за безпеку. І ми повинні бути спроможними реагувати на зовнішні загрози», - заявив польський парламентарій.

Він також зазначив, що після окупації українського Криму Росією у 2014 році Москва перестала бути для Євросоюзу стратегічним партнером.

Нідерландський депутат Йоханнес ван Бален зазначив, що ЄС у своїй глобальній стратегії повинен продовжувати політику невизнання нелегальної анексії Криму Росією, а російська агресія на сході України є неприйнятною.

Він зауважив, що відновлення вибіркової співпраці з Росією у деяких сферах, які становлять для сторін спільний інтерес, можливе лише після повернення Москви на шлях міжнародного права.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-